European Exhibition & Exchange 2017


HOME                      FORUM              CARNIPEDIA             AGENDA             LID WORDEN            OVER CARNIVORA
Carnivora
Nieuws


The Savage garden, Revised edition - Peter Dí Amato
Het nieuwe, herziene boek van Peter D'Amato is eindelijk verschenen. Dit is HET boek voor de beginner, al is het in het Engels.
Meer dan 200 kleurenfotoís. Het gaat hier om de genummerde uitgave, gesigneerd door de schrijver.
Zie onze sectie boeken voor prijzen en verzendinfo.


Forum Registratie
In de afgelopen periode is ons forum overspoeld met spammers die zich registreerden en berichten plaatsten die niets met onze hobby te maken hebben. Om dit in de toekomst te voorkomen heb ik besloten dat er niet meer eigenhandig geregistreerd kan worden op het forum. Ik ben mij er van bewust dat dit niet de optimale oplossing is voor het probleem, maar op dit moment zie ik mij toch genoodzaakt deze stap te nemen.

Dit betekent absoluut niet dat oprecht geÔnteresseerde mensen niet welkom zijn! Mocht u zich graag aan willen melden op het forum, kunt u een email sturen naar registreren@carnivora.nl.
Wanneer u dan uw naam en de gewenste gebruikersnaam wilt vermelden, zult u door de webmaster geregistreerd worden en kunt u als nog gebruik maken van alle mogelijkheden van het forum.


Ja, we hebben een driedaags evenement om onze 30e verjaardag te vieren.

Een tentoonstelling met planten en informatie zal van 11 tot en met 20 augustus opgesteld staan. De informatie zal gericht zijn op het gewone publiek om onze geliefde planten te promoten. Elke dag van de tentoonstelling zal er een publieksrondleiding gegeven worden.

Algemeen thema: zoals altijd streven we naar een tentoonstelling en een set lezingen die voor iedereen iets te bieden heeft en de tentoonstelling zal sowieso de meeste soorten vleeseters moeten bevatten vanuit he doel van voorlichting aan het publiek. We hebben echter een bijzonder thema voor de tentoonstelling. De botanische tuin van Leiden viert 200 jaar relaties met de botanische tuin van Bogor in IndonesiŽ (voor sommige zal de originele naam "Buitenzorg" bekender klinken) en zowel lezingen als tentoonstelling zullen speciale aandacht aan AziŽ besteden en aan IndonesiŽ in het bijzonder. Het EEE-programma zelf zal de gebruikelijke opzet volgen met een verkoophal en een tentoonstelling die toegankelijk zijn voor alle bezoekers, terwijl de geregistreerde deelnemers de 10 lezingen die wij organiseren kunnen bezoeken. Bovendien kunnen de geregistreerde deelnemers ervoor kiezen om aan de optionele maaltijd deel te nemen op de zaterdag van de EEE. We onderzoeken de mogelijkheid om dit een Indonesische maaltijd te laten zijn in de tentoonstellingsruimte om bij het thema te blijven.

Registratie
Informatie volgt.

Sprekers
  • Simon Poppinga (Germany), - Utricularia; trap function and movement
  • Laurent Taerwe (Belgium), - Nepenthes; Threads and Conservation.
  • Christiaan Dietz (Germany), - South African Drosera
  • Damien Jouen (France), - Drosera petiolaris complex
  • Michael and Caroline SchŲner - Nepenthes and Bats
  • Joachim Nerz (Germany), - Nepenthes in habitat
  • Miloslav Studnicka (Germany), - Utricularia reniformis vs cornigera
  • Raisal Haq (Indonesia), - Nepenthacea
  • Yupi Isnaini (Indonesia), - Nepenthes; Tissue culture
  • Marcel van den Broek (Netherlands), - IUCN; Nature Conservation

De volledige lijst staat op deze pagina

Verkoop
Verkoop zal plaatsvinden in de Orangerie (zoals gebruikelijk). Verkopers zullen tafels ter beschikking krijgen tegen de kostprijs voor de werkgroep. Verkopers krijgen ruimte toegewezen op basis van beschikbare ruimte en het aangeboden assortiment. Alle verkopers moeten een verklaring tekenen dat de aangeboden planten gekweekte planten van legale oorsprong zijn en vrij van ziekten.

Carnivora behoud zich het recht voor verzoeken om verkoopruimte te weigeren zonder verdere motivatie. Carnivora zal een commercieel assortiment aan het publiek aanbieden na de EEE, maar niet tijdens de EEE. Gedurende de drie EEE dagen zullen alleen planten aangeboden door leden (als die daar voor kiezen) worden verkocht door Carnivora.