Watervoorzieningen

Vleesetende planten hebben zich aangepast aan voedselarme (mineraalarme) grond.

Kraanwater bevat mineralen en kalk, wat wortelrot bij de planten veroorzaakt. Gekookt kraanwater bevat minder kalk, maar de schadelijke mineralen blijven volop in het water. Regenwater is het beste voor deze planten. Regenwater kan gemakkelijk opgespaard worden in een ton of iets dergelijks.

Bij gebrek aan regenwater kan in een willekeurige supermarkt of bij een auto-onderdelen winkel, een fles gedistilleerd- of gedemineraliseerd water gekocht worden. Dit water is eveneens geschikt, maar wel duur in verhouding tot regenwater, per fles van 1 liter dient natuurlijk afgerekend te worden. Aquariumzaken verkopen meestal ook gedeminiraliseerd water tegen een lager tarief.

Indien u een grotere verzameling aan planten heeft, kunt u overwegen om een waterfilter aan te schaffen. Dit waterfilter kan op de drinkwaterleiding worden aangesloten, het gefilterde water is geschikt voor vleesetende planten.
HOME                      FORUM              CARNIPEDIA             AGENDA             LID WORDEN            OVER CARNIVORA
Nieuws


Carnivora
The Savage garden, Revised edition - Peter D’ Amato
Het nieuwe, herziene boek van Peter D'Amato is eindelijk verschenen. Dit is HET boek voor de beginner, al is het in het Engels.
Meer dan 200 kleurenfoto’s. Het gaat hier om de genummerde uitgave, gesigneerd door de schrijver.
Zie onze sectie boeken voor prijzen en verzendinfo.


Forum Registratie
In de afgelopen periode is ons forum overspoeld met spammers die zich registreerden en berichten plaatsten die niets met onze hobby te maken hebben. Om dit in de toekomst te voorkomen heb ik besloten dat er niet meer eigenhandig geregistreerd kan worden op het forum. Ik ben mij er van bewust dat dit niet de optimale oplossing is voor het probleem, maar op dit moment zie ik mij toch genoodzaakt deze stap te nemen.

Dit betekend absoluut niet dat oprecht geďnteresseerde mensen niet welkom zijn! Mocht u zich graag aan willen melden op het forum, kunt u een email sturen naar registreren@carnivora.nl.
Wanneer u dan uw naam en de gewenste gebruikersnaam wilt vermelden, zult u door de webmaster geregistreerd worden en kunt u als nog gebruik maken van alle mogelijkheden van het forum.

Nieuws


Vivaria Projects

Website

E-mail
Deze internetwinkel verkoopt onder andere reverse osmose systemen
Holgen Aquarium

Website
Ook deze winkel verkoopt reverse osmose systemen