Verkoop planten door leden EEE 2017


HOME                      FORUM              CARNIPEDIA             AGENDA             LID WORDEN            OVER CARNIVORA
Carnivora


EEE 2017, Leiden


  • EEE - Informatie over EEE 2017
  • Sprekers - Overzicht sprekers EEE 2017 (Engels)
  • Menu Diner - Aziatisch buffet op zaterdagavond 12 aug.

Plantenverkoop
Gedurende de EEE zal Carnivora geen commerciële planten verkopen. Dat doen we om de internationale handelaren die we uitnodigen meer kans te geven om een goede opbrengst te halen. Tegen onze normale “4 voor een tientje” kan geen handelaar op en de verkoop van ook gewoon sortiment is belangrijk voor hen. Ze kunnen niet alleen maar “specials” verkopen en toch hun reis- en verblijfskosten belastingen, enz. er uithalen. We verkopen die dagen WEL materiaal van leden.

Voor degenen die dat nog niet eerder hebben meegemaakt even de regels. Een lid kan zelfgekweekte planten ter verkoop aanbieden. Dit mogen geen “gewone tuincentrum planten” zijn. Een Drosera capensis die zo in een tuincentrum gekocht kan worden neemt alleen maar ruimte in en kan toch niet tegen de handel op. Planten die minder algemeen zijn en/of met locatiedata zijn waarschijnlijk wel de moeite (overleg dit even met ons). Kom ook niet met tientallen planten, laten we iedereen een kans gunnen om wat plantjes te verkopen en vooral ook wat minder algemeen materiaal in circulatie brengen.

Hoe werkt het?
Je brengt je planten zelf naar de stand en haalt ze na de EEE ook daar weer op. We gaan ze niet voor je bewaren, tenzij we daar specifiek iets over afspreken (omdat je zondag niet kan maar wel maandag ofzo) dus achterlaten zonder afspraak is compost.

Elke plant heeft 2 labels. Op een label staat de naam van de plant in het Latijn, die krijgt de koper mee. Op het andere label staat jouw naam en de prijs die je voor de plant wil hebben (jouw keuze maar het bestuur kan je adviseren over wat naar verwachting acceptabele prijzen zijn). Dat label houden wij en op basis daarvan rekenen we af.

Kleine disclaimer:
We letten natuurlijk goed op maar we kunnen niet garanderen dat er niet een plant sneuvelt of verdwijnt. Daar neemt de werkgroep geen verantwoording voor. Dat klinkt wat hard, maar we kunnen nu eenmaal niet alles uitsluiten en veel verdienen we er niet aan. Volgens traditie krijgt de werkgroep namelijk 10% van het verkoopbedrag voor de clubkas. En ook hier levert het op om mee te helpen en een actief lid te zijn, want wie meehelpt op 1 van de onderdelen betaalt die 10% niet.