forumlid versus verenigingslid

Voor alle overige zaken.

Moderator: Bestuur

Plaats reactie
marcel
Berichten: 1420
Lid geworden op: 04 aug 2004, 18:18
Locatie: Mijdrecht

forumlid versus verenigingslid

Bericht door marcel » 26 jun 2005, 15:13

Er is bij sommige mensen wat onduidelijkheid over de verschillen tsusen het forumlidmaatschap en het lidmaatschap van de werkgroep. Even voor alle duidelijkheid e.e.a. op een rijtje:

1. forum: je hoeft geen lid te zijn, ook geen forumlid om het forum te bekijken. Het doel hiervan is de informatie toegankelijk te laten zijn. Ten slotte is het primaire doel van de werkgroep het promoten van de teelt van carnivore planten.

2. forumlid: eigenlijk hetzelfde, ook hier hoef je geen lid te zijn van de werkgroep. Als (kosteloos) extra punt kan je ook reageren op de diverse onderwerpen, maar je moet je wel inschrijven (optie rechtsboven op de forumpagina). Dit is om spammers zoveel mogelijk buiten de deur te houden.

3. Lid werkgroep: hier zitten kosten aan, namelijk € 16,00. Aanmelding kan via de website (dus niet via het forum) in het speciale invulschema onder "lid worden" of op de marktdagen bij de stand.
Welke extra zaken krijg je nu voor die € 16,00? ou, allereerst 3 x per jaar het full color verenigingsblad met reisverslagen, achtergrondinfo en een kijkje bij leden thuis, etc. Verder kan je deelnemen aan excursies, zoals het bezoek aan de kwekerij Carniflora, lezingen bijwonen, etc. Soms kunnen we ook speciale voordelen aanbieden zoals toegang tegen gereduceerd tarief, aantrekkelijke kortingen op boeken of een reisje maar dat is een wisselend aanbod afhankelijk van de zich voordoende gelegenheden.
Een misverstand ten gevolge van de naam Werkgroep is dat je actief moet zijn. Hoewel we het bijzonder waarderen als je b.v. eens wilt helpen met een tentoonstelling of een verkoopstand ben je niet verplicht te komen helpen. De enige reden voor het woord werkgroep in de naam is dat in het verleden men niet de behoefte had om een officiele vereniging (met inschrijving KvK, jaarstukken en andere papiermassa's) te worden.
Een lidmaatschap van de werkgroep Carnivora loopt per kalender jaar.
Het bankrekeningnummer van de werkgroep is NL34 INGB 0004 5754 80
Tnv Werkgroep Carnivora te Boskoop

Voor vragen: neem contact op met Marcel of mail info@carnivora.nl
IUCN-CPSG Communications Officer
Secretary Ark of Life Foundation
ICPS Facebook en webforum manager

Plaats reactie