Forumregels

Overzicht van de regels van dit forum en instructies hoe men zich kan aanmelden als forumlid (werkgroeplid gaat via de website).

Moderator: Bestuur

Gesloten
Gebruikersavatar
Rene
Berichten: 250
Lid geworden op: 23 jun 2005, 21:47
Locatie: Twello
Contacteer:

Forumregels

Bericht door Rene » 02 dec 2010, 13:40

Huisregels Werkgroep Carnivora Forum

Om het forum leuk en functioneel te houden, zijn er een aantal regeltjes waar iedere gebruiker zich aan dient te houden. Door te posten in op het Carnivora Forum ga je automatisch akkoord met deze regels. Mocht je je niet aan deze regels houden, dan hebben de beheerders het recht om je post te wijzigen of verwijderen.

1. Wat absoluut niet mag :

Ongepaste berichten, hieronder vallen :

1a. Porno of links daarnaar.
1b. Racistische uitlatingen of links daarnaar.
1c. Onnodig schokkend materiaal of links daarnaar.
1d. Warezrequests of links naar warezsites.
1e. Beslissingen van moderators door middel van een topic op het forum aanvechten. Dit kan door middel van een peroonlijk bericht of e-mail. Het forum is hier niet voor bedoeld.

2. Gedragsregels :

Daarnaast zijn er een aantal gedragsregels, waar je je aan dient te houden.

2a. Spam niet in onderwerpen die daar niet voor bedoeld zijn. Op het forum is voldoende ruimte om eigen spamonderwerpen te openen. Ga dus geen 'schone' onderwerpen verzieken met zinloze antwoorden.
2b. Als aanvulling hierop geldt dat het als storend wordt ervaren als mensen slechts met 1 zin of zelfs 1 woord reageren. Probeer antwoorden dus enigszins inhoudsvol te houden en te korte reacties te voorkomen.
2c. Probeer zo veel mogelijk bij het onderwerp te blijven. Mocht je reactie teveel van het onderwerp afwijken, maak er dan een apart onderwerp van. Hiermee voorkom je dat discussies door elkaar gaan lopen.
2d. Er mag geen gebruik worden gemaakt van HTML. Afbeeldingen zijn alleen toegestaan indien deze maximaal 800 pixels breed en hoog zijn.
2e. Crossposten is verboden.
2f. Vermijd en voorkom flamewars.
2g. privelogs, mails etc. horen prive te zijn en blijven.
2h. Denk aan je mede forumgebruiker en wees niet onnodig kwetsend tegenover anderen.
2i. Maak gebruik van de zoekfunctie, je zult merken dat sommige vragen in het verleden al aan bod zijn geweest. Zoek dus eerst even of jou vraag al niet eerder gesteld is.
2j. Voor alle gebruikers geldt dat men aan de forums kan deelnemen door gebruik te maken van zijn eigen voor- en achternaam. Gebruikers die dit niet doen worden verwijderd.
2k. Bij het aanmelden wordt een wachtwoord per e-mail naar de gebruiker verzonden. Dit wachtwoord kunt u daarna zelf veranderen. Het e-mailen van het wachtwoord duurt slechts enkele seconden.
2l. In berichten en titels worden normale letters gebruikt. CAPS LOCK en overmatig gebruik van HOOFDLETTERS en uitroeptekens is niet toegestaan.
2m. De optie van een avatar geeft de mogelijkheid jezelf op unieke wijze te presenteren. De voorkeur heeft een avatar met enige relatie tot onze hobby. De gebruikte avatar mag ten alle tijde niet aanstootgevend of beledigend zijn. De beheerders behouden het recht om het gebruik van een bepaalde avatar te weigeren.
2n. De rubriek Planten te koop of te ruil is alleen bestemd voor particuliere aanbieders die hiervan gratis gebruik kunnen maken om eigen (gekweekte) planten aan te bieden of op te vragen. Er geldt geen limiet van het aantal te plaatsen advertenties.
2o. Met particuliere aanbieders bedoelen we mensen die door henzelf gebruikte of gekweekte producten verkopen. Deze rubriek is uitdrukkelijk niet bedoeld voor commerciële aanbieders.
2p. Onderhandelen over de aankoop van goederen dient via persoonlijk contact en niet via de rubrieken plaats te vinden. Hieronder valt ook commentaar over de prijs of kwaliteit van de aangeboden goederen.
2q. Elke gebruiker van de rubrieken Planten te koop of te ruil is volledig verantwoordelijk en aansprakelijk voor alle advertenties die hij/zij plaatst.
2r. Werkgroep Carnivora behoudt ten alle tijden het recht advertenties in de rubriek Planten te koop of te ruil zonder opgaaf van reden te verwijderen.
2s. Noch Werkgroep Carnivora noch de adverteerder kan aansprakelijk gesteld worden door een partij of elke andere derde voor claims of verlies van welke aard dan ook, inclusief, maar niet beperkt tot, verloren winst, strafrechterlijke of hieruit voortvloeiende schade. In geen enkele situatie kan Werkgroep Carnivora verantwoordelijk worden gesteld voor de kosten voortvloeiend uit gebeurtenissen.
2t. Werkgroep Carnivora in genoemde voorwaarden wordt vertegenwoordigd door de redactie en de moderatoren van genoemde rubrieken.
2u. Zakelijke aanbieders kunnen de webmaster/ beheerders van het Werkgroep Carnivora Forum contacteren over plaatsing van een advertentie of link op de website.
2v. Reclame maken voor andere Nederlandstalige discussieboards is niet toegestaan.
2w. Licenties en copyright schendingen: dat men thuis ladingen illegale muziek of software heeft is niet ons probleem. Wat wel ons probleem is, is als men dit op het Forum gaat aanbieden of dat men hier links neerzet naar sites waar deze software, muziek of films zijn te verkrijgen. Wij kunnen hier grote problemen mee krijgen met instanties die hierop controleren.
Niet toegestaan zijn:
Illegaal gekopieerde cd's en/of dvd's.
Warez, cracks, no-cd patches en dergelijke.
MP3's met copyrighted inhoud.
DivX films met copyrighted inhoud.
2x. Het uitgebreid uitweiden over onderwerpen die totaal niet gerelateerd zijn aan vleesetende planten is niet toegestaan. Er mag uiteraard gepraat worden over aanverwante onderwerpen als natuur, fotografie of andere planten, in de daarvoor aangewezen subforums. Maar het uitgebreid bespreken van totaal irrelevante zaken is niet toegestaan. Zeker als het op een wijze gebeurt die meer weg heeft van chatten. Hiervoor leent een forum zich niet. Bovendien zal dit op den duur een dermate grote druk op de serverruimte van het forum leggen dat er technische problemen kunnen ontstaan. Voor chatten of discussieren over andere onderwerpen zijn andere forums op het internet en andere media beschikbaar.

Al met al komen deze regeltjes er gewoon op neer dat je je gezond verstand moet gebruiken als je post. De beheerders van het Werkgroep Carnivora Forum gaan ervan uit dat iedereen dit kan en dat we dus niet als politieagent op hoeven te treden.

3. Privacy Policy

De beheerders van het Werkgroep Carnivora Forum verklaren dat alle persoonsgegevens binnen de forums blijven. De e-mailadressen, ip-adressen en eventuele andere persoonlijke gegevens zullen niet aan derden worden doorgespeeld, noch worden gebruikt voor commerciele doeleinden.

4. Algemene Policy


De beheerders houden zich het recht voor in te grijpen waar nodig. Daarnaast is iedere poster verantwoordelijk voor datgene wat hij of zij post. Hieruit vloeit voort dat de beheerders van het Werkgroep Carnivora Forum niet verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de posts van gebruikers.

De beheerders en moderators van het Werkgroep Carnivora Forum.
Uw Carnivore Webmaster

Gesloten