Pagina 1 van 1

Winterrust

Geplaatst: 02 feb 2014, 13:28
door Killian
Omdat we toch nog redelijk veel zon hebben en het niet zo koud is is het in de serre meestal toch rond de 10-15° (luchttemperatuur rond de 8°). Is dit niet te warm voor een goede winterrust?

Re: Winterrust

Geplaatst: 02 feb 2014, 15:05
door walberg
Allereerst voor de duidelijkheid: in Belgie wordt met een serre een glazen bak in de tuin bedoelt, wat wij in Nederland een tuinkas noemen. In Nederland wordt met een serre een uitbouw aan het huis bedoeld. Ik geef dit even aan om verwarring te voorkomen. Killian ik neem aan dat je dus een vrij van het huis af staande kas bedoeld?

Tja we zitten nu met zachte temperaturen, 12 jaar terug hadden wij hier in Nederland op deze datum zelfs 14 graden buiten. Daar doe je weinig tegen. Hooguit de ramen opengooien maar ja dan moet je natuurlijk niet vergeten ze tegen de avond dicht te doen. Ik zou zelf ervoor kiezen om die temperatuur dan maar tot ca 15 graden op te laten lopen zodat je ook wat minder in de nacht hoeft te stoken in deze dure tijd.
Veel van ons hebben niet eens een kas (serre) en hebben de planten op de vensterbank staan, daar is het vrijwel altijd hoger in temperatuur.

Re: Winterrust

Geplaatst: 02 feb 2014, 15:55
door Killian
Klopt, losstaande kas.

Nou zal wel goedkomen, in de nacht is het tenslotte de perfecte temperatuur..

Re: Winterrust

Geplaatst: 02 feb 2014, 16:22
door SanderFokkes
walberg schreef:Allereerst voor de duidelijkheid: in Belgie wordt met een serre een glazen bak in de tuin bedoelt, wat wij in Nederland een tuinkas noemen. In Nederland wordt met een serre een uitbouw aan het huis bedoeld. Ik geef dit even aan om verwarring te voorkomen. Killian ik neem aan dat je dus een vrij van het huis af staande kas bedoeld?
Weer wat geleerd!
Ik heb vorrig jaar winterrust overgeslagen met het kleine aantal dat ik had, en ik heb niet veel vergelijkingsmatteriaal, maar het lijkt er niet op alsof dat ze kwaad heeft gedaan.