Regels verkoop op het forum

Hier kunnen alle commerciële verkopers hun planten en benodigdheden aanbieden aan Carnivroa leden.

Moderator: Bestuur

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jeroen
Berichten: 546
Lid geworden op: 02 apr 2011, 14:27
Locatie: Utrecht
Contacteer:

Regels verkoop op het forum

Bericht door Jeroen » 02 jan 2015, 11:53

Beste Carnivoraleden / forumleden,

Hier volgt een belangrijke mededeling voor mensen die planten verkopen op het forum! Er gaan met ingang van 2015 een aantal zaken veranderen, dus lees het goed door.

Naar aanleiding van de wens om wat meer voordeel uit het lidmaatschap te halen en en het groeiend aantal aanbieders in de rubriek “verkoop”, heeft het bestuur gekeken naar welke service nu voor iedereen te gebruiken is op het forum en wat daarvan fair een “members only” element voor betalende Carnivora leden zou kunnen zijn. We beginnen hierbij met de verkoop op het forum, later zullen meer rubrieken volgen.

Tot nu toe was het namelijk zo dat commerciële verkopers niet op het forum mochten adverteren. Nu het aantal aanbieders stijgt en de grens tussen commercieel en hobby vervaagt door de aantallen planten die aangeboden worden en de prijzen daarvan, hebben we nagedacht hoe we hiermee om zouden gaan. Na beraad zijn we gekomen met een nieuwe verkoopindeling op het forum. We onderscheiden nu 3 verkoop rubrieken: hobbyverkoop, verkoop overige artikelen en commerciële verkoop.

1 Hobbyverkoop planten

Allereerst een sectie exclusief voor leden van de werkgroep. Hier kunnen planten geruild worden, weggegeven worden of voor vriendenprijzen worden aangeboden tussen de leden. Hieronder vallen alle hobbymatig aangeboden planten. Hier maakt de werkgroep verschil tussen betalende leden van Carnivora en niet-betalende forumleden:

Een betalend werkgroeplid kan hier 10 verschillende klonen en niet meer dan 6 exemplaren van elke afzonderlijke kloon aanbieden. De verkoopprijs zal niet hoger zijn dan €20,- per plant en er wordt een “pauze” genomen van 30 dagen tussen twee “advertenties”. Een niet betalend forumlid is uitgesloten van het aanbieden van planten in deze categorie.

Als jij een van de mensen bent die een forumnaam gebruikt die niet je echte naam is, is het voor ons lastig tot onmogelijk om te zien of je lid bent of niet. De basisinstelling is dan niet-lid. Zet je dus over je verlegenheid heen en stuur
ons een verzoekje om je forumnaam te wijzigen of laat minimaal weten welk lid zich achter “muurbloem 23” verschuilt.

Als je e-mail verouderd is werk die dan ook gelijk nu bij, want wellicht gaan we ook wat exclusieve info per mail sturen Niet dat we je dood gaan spammen hoor, maar bv een last minute wijziging van een bijeenkomst ofzo. Als je al betalend-lid bent van de werkgroep ben en in deze rubriek planten wilt aanbieden, kun je een mailtje sturen naar onze webmaster, René Kooijman, webmaster@carnivora.nl

Ben je nog geen lid en wil je dat graag worden, mail dan je adresgegevens door aan onze secretaris Jeroen de Zanger, aanmelding@carnivora.nl. De contributie bedraagt €16 voor 2015 en kan worden overgemaakt naar: rekeningnummer NL34 INGB 0004 5754 80 t.n.v.Werkgroep Carnivora in Boskoop. Voor betalingen vanuit het buitenland is de BIC: INGBNL2a.

2 Verkoop overige artikelen
Hieronder valt verkoop van alle, niet plant zijnde, verkoop, gerelateerd aan vleesetende planten. Denk hierbij aan kachels, kasjes, etc. Elk artikel mag 1 maal worden aangeboden en deze sectie is voor iedereen te zien.Plaatsen is gratis.

3 Commerciële verkoop planten
De derde sectie is commercieel. Het gaat hierbij niet alleen om bekende handelaren, maar ook om particulieren die planten voor hoge(re) prijzen willen aanbieden. We begrijpen best dat iemand die een dure soort gekocht heeft wat terug wil verdienen door nakomelingen aan te bieden, maar stuksprijzen van ver over de 20 euro beschouwen wij als commercieel iets willen verdienen.

Voor al deze mensen is deze sectie. Zij kunnen het bestuur verzoeken in deze sectie te mogen plaatsen. Als het bestuur hier mee instemt (het bestuur kan weigeren om haar moverende redenen) kan hier geplaatst worden. Gezien het commerciële belang is deze sectie voor iedereen te zien, dus ook niet leden en vraagt de werkgroep een kleine jaarlijkse bijdrage als “advertentie kosten” die dan zal bijdragen aan de diverse werkgroep activiteiten.

Hieronder valt alle verkoop van planten die niet voldoet aan bovenstaande eisen voor hobbyverkoop. Deze rubriek is alleen bedoeld voor goedgekeurde handelaren. Hiervoor kan men een aanvraag indienen bij het bestuur van de werkgroep. De commerciële verkoper mag maandelijks 2x een post van maximaal 50 regels tekst plaatsen. Ze betalen hiervoor € 20 per jaar aan de werkgroep.

Als je in de commerciële rubriek wilt verkopen, kun je een mailtje sturen naar onze penningmeester, John van der Werf, penningmeester@carnivora.nl.

Tot slot nog even dit: er kan bij een levering altijd iets misgaan en als er een geschil is tussen koper en verkoper los je dat samen in goed overleg op, dus niet via het forum! De werkgroep is geen partij bij transacties en geschillen

Plaats reactie