Pagina 1 van 1

Pin. Grandiflora

Geplaatst: 14 nov 2010, 13:32
door Thomas
Hallo,

De pinguicula's beginnen weer af te sterven en sommige zitten al weer in de winterknop, nu zag ik dat er heel veel kleine knopjes aan de zijkant van de grote zaten, nu weet ik dat je deze kunt gebruiken om te vermenigvuldigen, maar zou ik deze kleintjes al in mijn terarrium kunnen zetten? Of hebben deze ook al een winterrust nodig?
Nu met al deze regen, valt mij ook op dat deze kleine knopjes beginnen weg te spoelen, :twisted: vandaar dat ik ze binnen wil halen.

Groeten Thomas

Geplaatst: 14 nov 2010, 13:52
door Venom
Je kan de kleine knopjes bewaren of reeds planten in het terrarium.

Geplaatst: 14 nov 2010, 17:49
door Thomas
Venom schreef:Je kan de kleine knopjes bewaren of reeds planten in het terrarium.
Kan ik als ik er teveel heb, deze bewaren in de koelkast met wat vochtige watten??
Zodat ik ze volgend voorjaar op kan potten.

Geplaatst: 14 nov 2010, 19:38
door wouter Noordeloos
Hoi Thomas,

Ik zou de knolletjes meteen oppotten, maar zet de potten daarna wel op een plek waar niet weg kunnen spoelen, bv onder een afdakje.

Take care,

Wouter

Geplaatst: 15 nov 2010, 15:11
door Venom
Je kan de knopjes bewaren in de koelkast, gewikkeld in vochtig keukenpapier/watten. Ik weet enkel niet hoe lang de houdbaarheid is aangezien ik hier geen ervaring mee heb.

Geplaatst: 15 nov 2010, 17:33
door Thomas
Venom schreef:Je kan de knopjes bewaren in de koelkast, gewikkeld in vochtig keukenpapier/watten. Ik weet enkel niet hoe lang de houdbaarheid is aangezien ik hier geen ervaring mee heb.
Dan doe ik dat, en dan haal ik ze volgendjaar voorjaar er weer uit, dat is dan de normale periode dat ze kou hebben dus dat moet kunnen.

Groeten Thomas

Geplaatst: 15 nov 2010, 18:59
door thamishan
hebben de knopjes geen normaal licht nodig? de winterknop kan toch nog steeds fotosynthese maken om volgend jaar weer goed te groeien? hij blijft groen

Geplaatst: 15 nov 2010, 19:27
door Thomas
thamishan schreef:hebben de knopjes geen normaal licht nodig? de winterknop kan toch nog steeds fotosynthese maken om volgend jaar weer goed te groeien? hij blijft groen
Dat lijkt me sterk, De hele winter vorig jaar hebben ze bijna in het donker gezeten was het niet door de sneeuw dan wel door de bladeren en mos.

Groeten Thomas

Geplaatst: 15 nov 2010, 20:12
door thamishan
ja dat kan natuurlijk ook :wink: