Categorie├źn
Nieuws

– In memoriam –

Art vogel

28-08 1949 / 26-03 2020

Art was als weinig ander zó verbonden met zijn werk én de werkgroep. Deze laatste heeft hij vanaf het begin af aan meegemaakt en is er bijna twee decennia lang mee verbonden geweest. Zijn kennis, interesse en omgang waren lange tijd toonaangevend, en in alles was hij altijd vrolijk en goed gehumeurd, al hoewel… hij kon soms ook eigenwijs zijn. Dankzij zijn werk in de Leidse hortus heeft hij veel voor de werkgroep kunnen betekenen. Het gebruik van het Tuinhuis voor vergaderingen, lezingen en ruilbeurs. Maar niet alleen daar, bij Art thuis werd ook regelmatig vergaderd en meestal voorzien van een smakelijke maaltijd bereid door zijn vrouw Els. Bij het organiseren van tentoonstellingen en evenementen wist Art altijd precies bij wie hij moest wezen om dingen te regelen. Of het nu ging om het gebruik of aankoop van materiaal, zijn eigen bijdrage, of een persbericht in een lokale krant. Art was niet alleen van vele markten thuis, hij had ook veel contacten waar hij goed mee om kon gaan. En wij konden daar als werkgroep natuurlijk enorm van profiteren en groeien.

Ik herinner mij nog goed de feestelijkheden bij het afsluiten van tentoonstellingen en bijeenkomsten in de Leidse Hortus waarbij Els dan ook aanwezig was. Dit waren altijd mooie momenten, waarbij ook veel deelnemers uit het buitenland aanwezig waren voor het geven van lezingen en planten verkoop.

We zullen Art erg missen, al was het alleen maar om even bij hem langs te gaan voor een kopje koffie, een goed gesprek en het ophalen van herinneringen, een hapje eten, of een rondje om met Binky zijn trouwe hond.​Vaarwel dierbare vriend.

Hans Luhrs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.